Tuesday, September 15, 2009

last ke bazar unisel - raya bakal menjelma



hari ni last berbuka puasa kt hostel. makan bersama lisa jek. esok ku da nk balik da. balik kg. jiwa tengah kacau neh. da terbau rendang mak aku da. hehehehe... berbalik pada cite berbuka tadi... >>> tadi macam banyak sikit aku beli makanan. macam nak balas dendam plak. ye la esok kan nak balik. saja nak habiskan duit. raya nanti aku nak collect duit raya banyak2. dapat duit raya lagi ke? sure dapat.. selagi aku tak kahwin lagi dapatla. erm... tadi aku makan rojak jawa, roti jala, ta fu fa, air soya dan juga nasi lauk ikan patin masak tempoyak tok sahur kang. huh ikan patin ;)) memang fav aku neh. p/s to syidot lagi : duk2 pahang tu boleh2 la bawak ikan patin masak tempoyak ek ;p heheheh ( mesti muka die bengang je baca neh ) - syidot : jangan maki2 aku eh..hihihi housmate aku syidot tuh. korang nak taw tak ima, syidot.. semalam aku ngan lisa merempit. huhuhu. teman die g pp and then ktorng berjalan g kg. seronok. aku ni memang jaguh merempit even kat rumah pun. hehehe

esok aku balik pukul 9 pagi. nak singgah beli tudung dulu. meroyan nak tudung cam siti nur haliza tuh. harap2 ketemu la.. baju raye da beli. huhu seronok. tapi biase2 je.. tak lip lap lip lap pun. ape yang mak aku beli aku sapu je. still cantek ok. and pasni tak taw bile lagi nak berterawih kat masjid unisel. yela da nak habis study da kat sini.. raya bakal menjelma. puasa da nak habis da. seronok tak berpuasa? apakah amalan2 yang kita buat semasa bulan ramadhan ini. berkualiti tak ramadhan kali ni? kadang2 rasa nak berada di bulan ramadhan je biar pahala banyak2 sikit. tapi yang tak bestnye ade umat islam yang tak puasa. kalau bersebab tak ape la juga. haish... erm da la tak puasa pastu tak hormat orang yang berpuasa plak tuh. sakit hati je. one day aku pernah nampak bukan seorang tapi ramai jugak yang makan chewing gum, gula2.

and sempena nak raya nih aku nak stop kejap dari update blog keh ^_^ sama juga dengan ms, fb, fs and ym ! nak raya habis2. kemas rumah ape yang patut. cuci lantai and sebagainya la. dalam raya ketiga ke atas baru aku jenguk2 kat sini. da tak taw nk cite pasal ape neh.. erm sebelum terlupa, aku da tak dengar sangat bunyi mercun kat sini da. mungkin diorang da taw hormat orang lain kot. tapi tak taw la sebentar lagi. huhuhu


2 comments:

shedalis said...

hahaha..sempat lagi ko order lauk kat aku...
amboi...jalan sakan ko eh...
ko dua je tinggal ke??

bleh...aku beli ikan,lo masak...wah...syoknye...

.hasina. said...

x de hal nk suh aku masak.
asal ade ikan nyeh
huahuhauha

kc ade