Sunday, September 6, 2009

REUNION bersama - majlis berbuka puase ;)

kami da bace doa, boleh makan kan kawan2






My reunion !


Sang penulis berkate : oh seronoknye reunion !


Location : Mid Valley

Date & day : Saturday, September 05, 2009





Akhirnya aku dapat bertemu rakan-rakan di majlis berbuka puasa yg diadakan di mid valley. Reunion reunion. Walaupun tak sume sahabat2ku yg hadir tetapi perjumpaan itu tetap meriah dan hebat !

Aku je la yg tak sampai2 lg. menunggu medan ye kawan2. bukan sengaja..

Akhirnya aku pn tibe bersama medan. eh eh bukan aku yg paling lambat rupanya. Syyhh syhhh.. emun ngn syu sampai. Sedondon ! ehem ehem aceccece… ade ape2 ke ni…no komen..teett teet.. ops gossip gossip ! mintak ampun. Tak pe kalau benda baik kami sentiase doakan okie kawan. hehehe




Sangat seronok rasenye berjumpa kawan2. macam2 cerita kami kongsi. Walaupun tidak sume yg hadir tetapi kemeriahan majlis berbuka puasa tetap dirasai. Kami rancak berbual sampai lupa hidangan kt depan mata. Aku je yg terus makan. Lapa sgt, yela puase satu hari, jalan jauh..kebuloq. rezeki depan mate. Makan aje la.




**************************************************************************************



Dialog ni aku tak kan lupe ; ( dgn wajah hepi )


Iemah : eh sina kau makin tinggi la.

Aku : ye ke? ( dengan wajah gempak ) emmmm… tengs ! makan kacang panjang kot ;p

Suke suke.

Iemah : tp cm chubby ckit la. Knp? Bulan pose neh.

Aku : owh iemah. Ermm…. Now tgh on diet. ( mmg niat nak diet tp mungkin lauk pauk di bulan pose ni banyak sangat yg enak2. nafsu makan tak le control. hehehehhe





kepada yg tak hadir dimaafkan sbb kami paham masing2 ade komitmen lain yg kena didahului. Owh ye kawan2, lina, mira, lantun dan amzar kem salam ok. yg lain2 pn same. Hope pasni lebih ramai yg hadir if ade reunion2..yela antara orang2 yg selalu tak hadir.. aku la tu. Hehehehhe mintak ampun. Pasni if ade mase senggang lagi aku turun weh, promissee ! windduuu. tahun ni raye jemput2la dtg rumah aku. Mmg aku buat kenduri masak tok korang.




Segala galanye berjalan dengan lancar. Nampak di raut wajah sahabat2 ku sinar kegembiraan. Terubat rindu. Macam terubat rindu dari kekasih buat kekasihnye pulak..

Alahai..






pose menarik. korang chantek ok. makan makan.





leader kami; kalau tak de die tak jalan program ni. tengs. len kali bawak ina yep !




pak2 ustaz cecomel zaba dulu ;) stay cute miut keh my fren





in this picture : emun, mael, black >>> jgn kacau mael kusyuk makan. hey hey t'ingat memori.




adib senyum ;)) >>> tengs datang dari jauh ! tak sangke. kau meriahkan lagi suasana





selepas makan kami jalan2 dan bergambar sebagai kenang-kenangan




( berdiri dari kiri : conet, adib, mael, emun, syu, dayah, dhila, iemah, aku - duduk dari kiri : black, medan, huda, ain, azma, eva ) + lagi 4 orang yg hadir tiada dlm gambar. fizah, tiekah, kawan tiekah and kawan black +



Sembang punye sembang tak sedar yg sudah larut malam. Aku mula rase gelisah. Mana tak nye, aku nk tido mane malam ni. Nak balik unisel da tak de bas kot. Lagipun aku rase seerreem jek kt sg buloh tu kalau da lewat mcm ni. Owh tapi nampaknya dorg mengajak aku tdo di U masing2.. erm… teharu pulak. Ok2 today aku tido ukm next time kt um or uitm plak ok? Miat ke ngn eva.. coming2 soon yah.



Lastly sume da gerak pulang. Aku pn gerak ke ukm. Owh 1st masuk ukm. Besar ! seronok. Aku tido kt sana semalaman. Merase jugak aku duduk kt U org lain. Seronok mcm unisel juga ;)



And keesokan harinya aku pulang ke unisel dgn seribu satu kenangan manis. Dari ktm ukm sampai ke unisel aku tersenyum lebar. Teringat masing2 punye kerenah. Aku hepi korg. Thanx sbb meriahkan lagi hidupku. Kawan2 adalah cinta hebat saya ;))




kt bawah ni gambar kenang-kenangan time kt ukm. sikit jek pn.



kt bus-stop ukm. sempat lagi pose sementara tunggu bas.




bersama iemah yg nk anta aku balik. aku tido ngn die la kt ukm tuh



Harapan kepada sahabat2 ku agar silaturrahim kita ni akan terus kekal selamanya. friends forever <3>



ily banyak2.

sayangs.


wassalam ;)




No comments: