Sunday, September 27, 2009

reunion - jalan2, makan2 raya

sebahagian keluarga zaba yang ceria2. aku terselit kat tengah2 tuh.


yang ni kaum2 perempuan. aku interprame duk depan tu. yang lain mane?

CERITERA KAMI - RAYE KELIMA

Reunion lagi. Jumpa kawan2 masa raya ke5 hari tu. Kami gather kat rumah encik syafiq or og ! tak kesah nak panggil ape2 pun bak kata die. Ramai yang datang time tuh tapi ade juga yang tak menghadirkan diri. Mungkin balik ke kampung or jalan2 raya rumah sedara la tu. Takpe2 lain kali kite jumpa yang lain2 sama ye. Kami rindu korang.

Selesai di rumah og kami gerak pula ke rumah encik hafiz or lantun. Tak payah la sebut lantun, buruk na. hehehehe.. kat sana makan mi kari sebagai menu utama.


Ecah : eh sina patutla kau tak makan kat rumah og tadi, kau nak makan mi kari rupanya.

Aku : asal lak.. tadi aku da makan kek batik la kat rumah die. Lagipun tadi kenyang lagi. ( sambil tersenyum simpul ngadap mi kari tuh )

Zaty : ala.. sina kan memang suka mi kari. Favourite dia..

Aku : eh camne kau tau? ( dengan muka pelik )

Zaty : kat biodata kau time form 2 dulu kan kau ada tulis. Makanan kegemaran, mi kari dengan nasi ayam. Air fresh oren. Ha ni air oren kau.


** kat sini aku bukan nak cerita sangat pasal perbualan aku ni tapi aku nak bagitahu yang aku cam terharu juga sebab.. first; biodata yang aku tulis tu time form 2. die simpan lagi tu. Ye ye aku faham.. sentimental value kan, memang patut disimpan ;)) second ; da lame da, time form 2 dulu, Then dia boleh ingat plak makanan and minuman favourite aku tu. Kau baca hari2 eh zaty. Tengs zaty !


Lepas bersantai-santai kat rumah encik hafiz, kami gerak pula ke rumah encik amzar or sirun. Dia baru pulang dari perantauan. Da jadi orang Australia. Huhuhu.. tak de la, actually dia study kat sana.. alhamdulillah ;) and dia ade bagi souvenir. Keychain dari sana. Ingat juga dia kat sahabat2 lama di Malaysia yah. p/s : kem salam orang2 berkulit putih kat sana keh ^_^

Tepat jam 630 kami bertolak pulang ke rumah masing2. aku dihantar oleh encik hafiz. Tengs banyak2 encik hafiz yang prihatin. Dapat lagi naik avanza mu. Kesian dia drive malam2. lepas ni aku belanja kau pizza keh yayunk ;))


souvenir dari sirun. comel kan? aku sangkut kat handbag raya aku.

ermm..nak tengok gambar lagi ke?da da tak payah. hari tu rasanya semua orang bawa kamera. canggih2 lagi tu. so, tengok sendiri2 punya keh. ily semua ! serius...

2 comments:

azma612 said...

aku dpt koala bear! hoho!
lg cumel...

.hasina. said...

yg cmne?
nk tgk..