Wednesday, January 20, 2010

abg2 maintainance yg kacak, sila hormat privacy kami ;)


lokasi : hostel unisel
masa : tak hengat. baru balik class


tok tok tok..

"sape plak ketuk pintu rumah ni..."

tok tok tok...( kali ni lebih kuat )

"ima ngn syidot kat clas. habis sape plak? kuat plak tu ketuk. haish.. nak kena nih. aku pun berlalu buka pintu..."




*************************************



maintainance : dik, simpan barang2 berharga. ktorng nak pasang grill ni. untuk safety la. kan hostel ni dekat ngn blok laki.

aku : ha? ( blur blur je ) nak suruh saya keuar ke bang? ( sebelum ni tak nak plak pasang. da bertahun aku duk sini baru nak pasang ) -owh ye.. rumah groundflour!

maintainance : awak sorang je ke?

aku : aah. ( takut + seram )

maintainance : tak pe la. duduk dalam rumah lagi ok.

aku : hmm... yela. masukla.




*************************************



jam menunjukkan angka 1030am!

"hmm.. biarla dorng pasang kat luar.."

aku teruskan duduk dalam bilik. sambung balik main fb.

maintainance : abg pasang grill dalam bilik sekali taw.

aku : ha? err..yela.




**********************************



da nak lunch ni..asal la tak siap2 lagi. perut aku plak tiba2 meragam. nak ke toilet takut juga sebab ada dua laptop ni. kang hilang latop aku ngn ima kena ambil tak pasal2 je. lama gila kot maintainance tu pasang. tak lama lepas tu kawan2 rumah balik. huh lega. then aku tidur. ngantuk sangat mungkin sebab first class. yela baru habis cuti sem. keseronokan cuti tak hilang lagi.




**************************************************




pukul 3. terjaga.

zeett... zeett..

aku : eh ima, abang tu tak habis lagi pasang ke?

ima : belum. tengah pasang pintu depan.

aku : gila lama. bosan.


sampai aku nak pergi ke class yg ketiga pada hari tu abang2 macho tu tak sudah2 pasang lagi. huh.. aku sebenarnya tak berapa suka kalau abang2 maintainance ni terus datang je ketuk pintu rumah. nasib baik tadi aku baru balik dari class. kalau buatnya aku tengah lepak2 kat rumah sambil pakai simis je? tak pun baru lepas mandi ke tengah berkemban ke. tak gila namanya tu.
benci ah situasi camni. cuti semester punya la lama tak nak plak buat semua ni. nak tunggu juga student masuk baru nak repair sana sini. saja nak tengok anak dara orang la tu. mengada habis.

tahap nyampah macam singa ni !


No comments: