Sunday, February 28, 2010

kerana aku hanya insan biasa.

buat sekelian2 kalinya aku terasa bosan duk kat rumah. ntah hape nak buat semua serba tak kena. merajuk dengan semua orang sebab tak layan aku. alah sina.. perlu ke merajuk pastu duk cakap kat blog ni? nak bagitahu satu dunia? takde sape nak layan. tapi bila artis merajuk sana sini ade je orang sibuk nak ambil tahu siap masuk kat magazines lagi. interview sebulan pun belum tentu habis. iye aku bukan artis.



*****

bila sorang2 camni selalu aku pikirkan pasal diri sendiri. hala tuju semua. mungkin aku memerlukan makanan di saat ini. roti. yea aku suka roti. hari2 makan roti pun aku tak jemu. dan tak takut gemuk juga. sebab lepas makan aku akan ke toilet. so tak akan gemuk ok. terima kasih.

dan buat sekelian2 kalinya aku cuba dan cuba untuk memuaskan hati semua pihak. aku takut seandainya aku telah atau pernah menyakiti hati orang. buat orang kecewa. buat orang curiga. buat orang duka cita. buat orang kecil hati. buat orang marah. buat orang geram. buat orang menyampah. buat orang gaduh. sebab aku tahu bagaimana rasanya bila dikecewakan. bila hati dikecewakan mungkin kau akan rasa pedih ulu hati sampai tersiat2. tak tahu mana arah tuju. maaf andai pernah menyakiti, menyinggung, mengecewakan, menyalahkan, mengecilhatikan, menduka citakan dan segala jenis men..

kerana aku hanya insan biasa.



No comments: