Tuesday, April 13, 2010

kenapa tak de nufnang?

satu malam tu ada orang bertanya padaku kenapa aku tak de iklan nufnang2 tu. da banyak kali sebenarya dia bertanya.

aku : berapa satu klik?
dia : ntah. seposen je kot.
aku : seposen je? :p
dia : habis tu nak berapa?

dan sebenarnya juga aku tahu dan buat2 tak tahu pasal iklan tu. salah satu sebab kenapa aku tak de iklan tu kerana aku tak pernah pun nak mengklik nufnang orang bila aku berblog-walking. nanti da macam tak fair la. orang duk beriya2 klik mengklik. sampai duit masuk beribu2 :D tapi korang satu benda pun tak dapat. tak adil la. perasaan itu yang aku tak suka. then sekarang perasaan nak taruk iklan nufnang tu da semakin membuak2 kat dada ni. if ada nanti ok kita klik sama klik la ye. sila sila.

dan sekarang tulis blog ni da macam hobi pun ada. aku memang suka bahasa melayu. since zaman2 sekolah rendah lagi. pernah dulu kecik2 bagitahu parents nak jadi penulis, cikgu bahasa melayu tapi sekarang da ke arah lain da. alhamdulillah minat juga. minat datang kemudian. dan aku masih lagi bersemangat nak tulis blog. aku baca blog orang, orang baca blog aku. da jadi satu fenomena la kan. traffic jam.

okla minggu2 perut yang tak berapa sihat ni elok2 la pergi makan dulu. perut tak ori kata kawan ku.