Sunday, July 11, 2010

happy terlebih.



pernah tak kau rasa satu or dua hari tu tersangat best, hebat, kagum. rasa nak hari tu je. tak nak tukar hari2 lain da.

macam kau happy terlebih bila besday kau. kau sambut besar2an buat party pastu orang datang berduyun2 bagi kau hadiah kecik, besar. teddy bear, cekelat, baju mahal, kasut vincci, shawl mengelip2. pastu semua orang wish happy birthday, moga panjang umur. bla bla... sambil kiss pipi. waahh. mesti kau terasa dunia tu kau yang punya ya kn. ye tak?

tak pun kau happy terlebih bila tiba hari raya orang datang rumah kau orang bagi duit raya. satu sampul rm50 kalau 100 orang yang datang da berapa? da tu kau dapat baju raya cantik2. berpasang2 warna hijau, hitam, kuning. kau rasa baju kau la paling glamor berbanding cousin2 lain. berbanding kawan2 lain. pastu pergi beraya rumah buah hati kesayangan sambil bawa buah tangan, kuih raya utuk mak dia. bahagia! mesti rasa macam nak raya je kan. tak nak da hari2 biasa yang lain.

tak pun kau happy telebih bila family tiba2 ajak pergi holiday kat Hollywood sana. Bukan saja dapat jumpa artis omputih yang seksi, hot, sasa, kacak tapi dapat sign autograph sambil snap gambar. dia peluk kau, kau peluk dia. ahaha. pastu dapat jelajah negeri orang sambil cakap.. masyaAllah cantiknya ciptaan Tuhan. beruntung dapat pergi sana. kalau kat hotel tu tidur macam atas katil dia tilam yang penuh berlian. pastu shopping sakan. benda yang kau tak pernah tengok pun kau sibuk2 nak beli juga. naik bukit, mandi air terjun paling sejuk, paling tinggi la konon2nya. nanti balik rumah cerita kat kawan2 sambil eksyen tunjuk gambar.

tak pun kau rasa happy terlebih bila tiba hari kau kawen. kau duduk atas pelamin sambil senyum2. baju kau labuh cecah lantai. posing sana sini orang semua pandang kau je. hari tu kau la paling cantik dengan baju kawen yang meriah. buat kenduri kat dewan 3 hari 3 malam. aduh penat2. dapat kucup tangan suami. dapat sehidup semati dengan orang yang selama ni kau ingin2kan.

pernah tak rasa macam tu? banyak sangat bagi contoh ni. hmm… aku pun pernah rasa camtu. rasa nak hari tu je memanjang. tapi nanti akan datang pasti ada hari yang lebih bahagia lagi. kan kan. walaupun aku suka hari semalam dan semalam tapi aku nak esok akan muncul hari yang lebih bahagia. lusa bertambah bahagia lagi dan seterusnya. aku doa2 untuk diri aku. Amin.


gambar ada motif ke tak de? ikutlah.

3 comments:

ATikah Mustapa said...

wawawa...suker2....cpe hepy terlbih..jngan susahkan orng lain...dh pakai cincin tu ada la maknanya....hehhe

.hasina. said...

hehe thnx tikah <3

ATikah Mustapa said...

heheh...welcome....wa...nnti lau cincin tu dah ada yg baru jngan luper jemput...hehhehe