Monday, September 27, 2010

driver bas dan teksi



tadi pergi hantar resume lagi. pergi dengan mak cik berdua je. pastu naik bas seringgit. kat dalam bas aku tengok ada dua budak sekolah tengah guna plaster gelabah nak tutup kuitek kat kuku. taw pula takut. pakai tudung nampak leher. budak2 sekolah sekarang otai2 semua. aku dulu bendaalah kuitek pun taw masa kat unisel. before ni haram jadah tak pernah taw.









......................................









happy dapat naik bas seringgit. saving. even seringgit je tambang, walau nak ke mana pun sekitar kl tapi aku rasa driver tu boleh cari makan. sebab dia duk ulang2 ke situ je bas tu. penumpang memang sedia ada je. sama macam teksi even mahal tapi if kita terdesak nak cepat tiba destinasi mesti naik juga kan teksi, teksi pun boleh cari makan juga. semua kerja memang ada kepentingan.




kesimpulan besar : jangan memilih sangat kerja. kalau setakat diploma nak jadi pegawai kanan company besar2, nak jadi peguam, nak jadi doktor susah juga kan. lain la kalau mula dari bawah pastu naik pangkat. blabla...







bye.

kesihatan teruk sikit. cirit birit akibat makan kuah kacang :(


2 comments:

Kuman Chaos said...

semua ada tugas dan tanggungjawab..selamat mencarik keje..
kuman "cincin dijari .." Entry

.hasina. said...

yep yep.. tengs Kuman ;)