Sunday, January 2, 2011

harap bahagia tu kekal.



malam new year sebelum i kroh kroh tu zul ada call. pastu macam biasa cakap berjela2 panjang macam sebulan tak jumpa. walhal kelmarin baru nampak senyuman paling manis beliau.

lepas tu i terus cakap
' sayang sayang, new year ni kita nak pergi mana pulak? '

lepas tu i rengek2 lagi
' nak jalan. nak jalan '

lepas tu dia jawab
' iye nanti kita jalan '

esok pagi macam biasa i nak balik shah alam dijemput oleh beliau lah.

lepas tu i terus
' jom pergi rasamas, ade kupon ni '

aku dapat kupon ni masa minggu lepas ada la dua orang jurujual datang ngendeng2 kat office jual benda alah ni. dapat murah you. kalau kita beli apa2 je dari ' rasamas ' tak kira la ayam, nasi lemak, mi kari, memang dapat free 1 tiap apa yang kita beli. murah tak? murah kan.

so, aku dengan zul laju2 la pergi alamanda. pastu makan macam 4 orang punya makanan. biasa la buy 1 free 1. rasa boleh tahan la.

lepas tu terus pergi mines. cari2 barang laptop zul. then macam biasa tengok wayang. kali ni tengok cite ' gulliver's travel ' cite orang kecik jadi besar pastu jadi penyelamat. ah kelakar betul. i gelak2 sampai tersembur pop corn. rasa sekarang pun nak gelak2 lagi. haha.

lepas tu terus i
' sayang sayang nak beli beg boleh? '

' jom '

terus dengan megah dapat beg baru. sambil dalam kereta terus bukak2 beg dan pakai.

zul : zul tak boleh la kalau sayang tak de dengan zul.
sina : kenapa? rasa kosong?
zul : bukan, zul mesti nak ada sayang di sisi. tapi... macam malam new year hari tu zul nak sayang ada dengan zul. tapi tak pe la sayang balik kampung. bukan la setiap hari nak dengan sayang. tapi.. zul bahagia sangat bila sayang ada. zul tak kan tinggalkan sayang.

hati i terus bunga2 Ya Allah T____T
tapi cover buat muka biasa je. bukan senang dia nak cakap manis macam tu. nak romantik ke. i pun macam, tak payah la jalan2 celebrate new year. jom balik. i nak mimpi u. bahagia da ni bahagia.


5 comments:

liyana said...

best kan bila hati berbunga2.. hehe.. smg bhgia milik korang berdua.. :)

liyana said...

akak tag awak.. jom join GA make up2 ni.. :)

http://liyanadz.blogspot.com/2011/01/extreme-makeover-from-kenitchiko.html

Ujang9897 said...

romantik di situ..hee

nina said...

jeles i.... bila lah i dpt bhgia mcm u.....
nak jugak dgnr nas ckp mcm zul... huhuhu...
smoga kekal sina....

Adawiyah A.Halim said...

wah...sweet sgt....
tang dpt beg baru tu..sy jeles...hahaha