Tuesday, February 15, 2011

baby baru saya.




ingat tak surprise
hari tu yang da ala2 macam tak surprise da. haha. ok sila sila pejam kan mata.




....




....




....



taraa......





kehkeh.. finally dapat juga apa yang diimpikan. alhamdulillah murah rezeki Allah bagi. tapi ada juga orang yang dengki2 cakap ' baru kerja 4 bulan da dapat beli kereta? ' itu dengki ke ape namanya tu? hmm lumrah kehidupan kan. ada manusia tak puas hati dengan kejayaan orang lain.


kereta - done !
ASB - done ! tiap bulan benda wajib.
pendidikan - done ! tapi tengah berusaha nak sambung lagi neh.
rumah - on the way
kawen - masih tak nampak bayang lagi :D


alhamdulillah. murahkan la rezeki ku lagi. amin. kena selalu bersyukur biar rezeki kita lipat kali ganda.

korang2 semua muda2 lagi ni lebih baik menyimpan untuk masa depan. nanti kerja da bertahun tapi tengok tak de simpanan. menyesal weh. ASB tu aku rasa sangat bagus. and actually tak kesah la nak menyimpan kat mana2 pun but for sure mesti ada simpanan. aku sendiri pun ada beberapa tabung kat rumah selain nak simpan kat ASB. memang kerja nak menyimpan je ni. sampai zul kata aku kedekut. cett. kedekut untuk benda baik tak pe la sayang =.='



10 comments:

liyana said...

bestnye sina dah ade kete. tumpang seronok ni..:)
pedulikan je ckp2 org dengki tu, bukan dorg nak bg kite duit pun kan. huhu
tng akk pun kate akak kedekut, smlm baru pow die suar jeans satu! haha
asb tu mmg bagus kan. awk buat loan ke cmne? akk buat loan asb. umo 30 nt baru dpt balik. hehehe

.hasina. said...

akak, jom chat kt ym :
suriapagi89@yahoo.com

liyana said...

sina add akk:-
liyana_adz@yahoo.com

sbb akk chat thru email. xleh bukak ym kt opis. nk add pun xtau kt mane. ahaks

nina said...

cweeeettttnya.....
aminnn... smoga sukses slalu syg..... jga bby elok2 tau...

Asrul "iLham" Sany said...

baby yang best ;D

Amira Naddia said...

jeles!!!

Nurul Afifah said...

wahh.. ok da ni.. da ad kete bru 4 bulan keje.. mksodnye akk mmg xmembazir n pndai budget la..

BLADE EDGE said...

salam...

saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

fasha said...

wahhhh sina! bestnye dh boleh beli kete gune duit snd..

^fafau^chipshana said...

mulut orang kalau dah penat cakap diorang berhenti tapi apa pon diorang tak dapat kan?at least kita yg tahan telinga sikit dah ada asset btol x?akak pon 3 taun lepas beli kereta lepas 4 bulan kerja.btw tahniah 4 ur hensem car!hehe..