Monday, March 21, 2011

perihal kerja - opis baru



alhamdulillah sekarang dah masuk opis baru. sudah menjadi pekerja comel dan tahap lebih membanggakan
sudah semakin pandai nak senyum2 kat semua orang. sudah mula gatal nak helo helo guna intercom company. tapi tak best bila tempat strategik sangat, kat tengah2 manusia. orang asek dok tengok je apa aku buat. nak online MashaAllah susahnya asek2 pandang belakang je, hati tak sedap. kang tiba2 bos ada kat sebelah sambil senyum sumbing tengok aku update blog camne? kena sekeh kau nak? ok ringkaskan je la. kalau nak bercerita kang rasa semua benda nak puji2.

aircond yang best, memang tak payah nak cakap la sejuk macam kat peti ais yang belah atas sekali. selang 15minit memang menjadi penghuni toilet. sejuk sangat sampai kepala lutut ketaq2.

kalau bab makan paling best. sebab cafe kat bawah tu memang tersangat murah. pagi2 sekarang da pandai pulak nak breakfast. breakfast mihun + teh o = rm1.80 kadang2 rm2.00 je. murah kan? kalau lunch hari jumaat lagi best sebab air sirap free and lepas tu ada lagi free coklat apollo. siapa tak suka benda percuma kan?

tapi yang paling rungsing kalau2 berat badan naik. da la makanan banyak pilihan dan sesungguhnya sangat lazat. pergi kerja pulak naik baby, dulu pergi kerja memang dengan gagahnya jalan kaki je. kalau opis lama dulu naik tingkat 3 guna tangga sekarang tingkat 5 da ada lif.

bila da rasa nak bangun pun bontot jadi berat, terus berangan nak jogging sabtu ahad. tapi memang sedih jugak bila jumpa hari cuti je balik kampung terbongkang je taw. memang betul budak ni menggunakan masa cuti untuk zzz aje. tak terbongkang kuar deting pulak. jogging nye ntah ke mana la.

hoi ! orang baca doa kau senyum apehal? lempang kang.


ada jamuan makan sikit sempana opis baru. muke gagah senyum kambing :P



note : kalau banyak duit rasa nak beli basikal senaman taruk kat rumah.


4 comments:

zacky ~786~ said...

hehehee..~ beli2 jgn tak beli ..

liyana said...

hehe.. beli utk akak 1, rase dah bertimbun lemak ni jgk, hehehehe

nurfashareena said...

tukar ofis baru je kn sina? bukan tukar tempat keje kn? hihihi

*soalan org ngantuk

.hasina. said...

zakcy : tak jadi beli la. pakai basikal kat umah tu je.


kak liyana : akak kurus je pon sy tgk. celah mana lemak tu? hehe...

fasha : opis baru la yunk. keje masih sama. opis ni kt SUK s.alam :)