Tuesday, May 17, 2011

cerita mak dan kawan opis jugak


da seminggu tak update blog. hati gelisah sikit sebab nanti duit tak berapa nak masuk -.-‘ hihi.. eh tak la. saya takde nuffnang pun. yang ada cuma hearbeat ni. banyak kali daftar nuffnang tapi still tak menjadik lah. last2 bengang langsung tak pedulik kan. tapi hearbeat ni ok la, cepat jugak duit naik. bulan2 ada la masuk kat bank sikit. asal buat blog dulu sebenarnya saja2 je nak luahkan perasaan. tak nak share dengan kawan2. konon2 nak layan perasaan sorang2. tapi sekarang da jadi sedap menulis.

mak saya pulak jadi pengikut dalam diam2. macam hari tu konon2 balik rumah baru nak cerita pasal nikon tapi tiba2 mak im kat fb;

mak : angah beli kamera tu berapa?


ha? saya pun tercengang2. dah sah ni mesti baca blog saya ni sebab takde siapa taw pasal kamera melainkan kekasih.



ada sekali tu mak call;

mak : hari tu pergi bukit tinggi eh? kat mana tu? jauhnya berjalan.


sekali lagi saya tercengang2. baru ingat nak buat surprise tunjuk gambar. tapi tak menjadik da.


ha ada sekali tu mak call lagi tapi yang ni versi garang2 sikit;

mak : angah minggu ni balik jangan bawak laju2. ni kat highway bawak 130km/j kenapa? laju sangat da. takut kereta melayang, kereta tu da la ringan je and bla bla bla mak bising ! kat entry ni cerita tu.


mak godek2 balik semua penulisan saya. hihi.. tapi tak mengapa la, at least mak taw apa saya buat bila da duk jauh2 ni. kalau saya tak mesej mak, mak boleh taw apa saya makan, mak boleh taw macam mana rutin saya. and mak boleh taw macam mana saya dengan si manis tu. hee ;D

err. ehh hai. ni izudin. dia kawan se-opis saya. dia pun rajin baca blog saya ni. kadang2 bila bertembung dengan dia, dia tanya;

din : sina apa cerita terbaru kat blog?


lepas tu dia duk puji. saya diam je tapi dalam hati kembang jugak. kadang2 pepagi time kerja tu dia cerita balik apa yang saya tulis kat blog. saya pun macam.. ‘ oo din baca blog aku...’ kembang lagi tu. tak sangka dia baca penulisan buruk saya ni and langsung separa opis taw saya ada blog. err hai din, hai kawan2 opis.


dalam bulatan merah tu la din.

tapi hari tu boss saya ada tanya apa url blog saya. tapi saya diam je. tak boleh la boss, nanti banyak benda kantoi.


8 comments:

liyana said...

perghh bos tau, alamak takut nye, akk rase bos akak pun tau la akak ade blog, hehe

liyana said...

sina, dftar la nuffnang, rugi taw..nak akk buatkan? hihi

.hasina. said...

nak kak. tolong buatkan plissss.. hehe :)

dea izzana said...

hehe dea pun sgn kalau rmai thu lagi2 kalau family and friends di luar dunia blogging.. hehe btw dea follow sini

sha said...

uui, best jugak bila org terdekat tahu pasal kite..

tapi xbest sb xboleh nk rahsia2kn lg @ nk syok sndiri. ekeke~

part yg plg best, bos minta URL.. hehe~

.hasina. said...

dea izzana : aah segan ke, sama la kite O_o thanks follow me ! :)

sha : tu la psl. boss pn xleh blah la !:pp

Mike a.k.a Fathzil said...
This comment has been removed by the author.
Mike Shinoda said...

sina weekk :P