Friday, May 27, 2011

surat kenaikan pangkat :)


setiap manusia mesti ada rezeki masing2. Tuhan dah tentukan, Tuhan dah bagi. cepat dan lambat je yang membezakan. yang pastinya mesti ada. tiap manusia saling memerlukan. bukan lah saling memerlukan lelaki dan perempuan. itu da memang, aku pun mendambakan jugak :PP ni nak cerita pasal kerjaya. tak kisah la apa2 kerja pun asalkan halal Tuhan dah suka kan. tiap pekerjaan ada fungsi tersendiri tak kira yang jawatan kecik atau besar.

eh helo, penoreh getah pun function dia besar taw. mana anak2 kau nak dapat getah pemadam? mana kau nak dapat tayar kereta? semua tu bukan dari getah ke? memang getah busuk tapi duitnya wangi lah.

eh helo, mak cik cleaner tu pun banyak berjasa taw. kau nak ke sapu sampah, lap tingkap, cuci toilet? kalau mak cik tu takde kau nak berak pun susah bila tengok taik2 tu kan.

aku pernah baca kat satu twitter ni. dia mengadu ada jiran dia cakap ‘belajar tinggi2 takkan jaga kedai....’ eyy rasa nak pang je. rasa nak cepuk je. tu pemikiran kolot. eh orang berniaga lagi bagusla. Nabi dulu berhijrah sebab nak berniaga taw. rezeki ada je kat mana2 rite?

ehem ;) kat bawah ni kisah benar, baru je berlaku sebentar tadi kat meja opisku. puan liyana, salah seorang HR kat opis aku datang dengan lengguk2 manisnya.

puan liyana : sina, sekejap. busy ke?

sina : kejap ye kak. aha ye kak. kenapa?

puan liyana : ni ada surat untuk sina. baca lah.

klik untuk pembesaran eh awak :)


terus aku belek2 surat dengan penuh debaran sambil diperhatikan oleh puan liyana.



aku senyum.



senyum lagi.



senyum.



senyum



dan semakin lebar.



puan liyana terus berjabat tangan denganku.

puan liyana : congratulations.

terus aku jatuhkan tandatangan sambil senyum lagi.



terima kasih.



terima kasih semua.



alhamdulillah, rezeki lagi Tuhan dah bagi. terus lebih bersyukur.


7 comments:

Bayu Kenangan said...

tahniah! semoga berjaya dengan kerja baru

liyana said...

alhamdulillah... seronok nye... tumpang sonok :)

.hasina. said...

bayu kenangan @ kak liyana : thank you so much ! lebiu la camni:)

-nyna- said...

wah2... congrats sina.... sirry agak lmbt skit.... bz sgt skng nie... blog aku pun dh lma x update... huuhuhu

.hasina. said...

thanks nyna. love you yah :)

farysa allyssa said...

weweeiittttttttttt !
along dah cakap hari tu. tahniah kakak :)
kerja rajin rajin lagi boleh naik pangkat lagi.
kumpul duit nak kawin :P

.hasina. said...

thank you farysa. otw tgh kumpul ni. hik :P