Sunday, July 24, 2011

Puasa pun tak lagi dah beriya nak beraya!


Plan nak ke Pangkor tak menjadik lalu ke Jalan Tar. Langsung hati terus nak berjoget2 sebabnya dah berjaya beli sepasang lagi baju raya. Plus dah ada sepasang lagi sebulan yang lepas. Plus dah ada lagi sepasang mak tengah buat. Tunggu akhir2 puasa lah kalau nak tambah baju lagi sepasang dua ;) aku kalau bab2 baju raya, kasut raya, shawl raya over nya lain macam. Nak semua cantik, nak semua stock yang superb2, nak itu dan nak ini dari dulu lagi tak tahu kenapa. Jangan ditanya. Maybe sebab raya sekali setahun kot. Eceeh :P Lega sikit barang2 untuk dirayakan dah ada. Takde la time puasa nanti nak berjalan sakan. Sebab aku ingat lagi raya dua tahun lepas bila berjalan sakan ke Masjid India. Masa tu bulan puasa dah, tak sampai setengah jalan dah melepet mintak air. Dahaganya adoi. Penatnya adoi. Walhal puasa time tu. Rasa nak muntah2 la pun ada plus dengan pening lagi. Start tu tak nak dah berjalan sangat time puasa2. Duk rumah lagi baguskan. Ehh kenapa tiba2 mood raya dah ada ni? Amboi mentang2lah akan beraya dua rumah yang penting2. Ehem!

3 comments:

MisS HoNeY said...

hehe..sakan aih die..hehe.

liyana said...

hehehe... bagus buat persediaan awal2, akak blm prepare ape2 lg, baju raye pun x beli lagi, ahaks beli siap yolah.. :P

.hasina. said...

miss honey :sakan tak sakan sgt la. kihkih..

kak yana : sy mmg suke prepare awl2. duit pn xde la terase sgt mengalir kalu beli sekali tu kan? hehe...