Wednesday, November 16, 2011

Sweet macam gula2 kapas.


Orang otak cetek je kata kehidupan lepas kahwin macam orang gaji (bagi perempuan) dan macam bos (bagi lelaki). Manisnya dah tak ada sebab dah kena ambil masa zaman cintun. Sebab aku kat opis ni yang paling muda dan staf2 lain dah kahwin mahwin, rasa macam dah pandai jugak nak bercerita pasal rumah tangga. Chewaah. Situasi2 di bawah berlaku di sekeliling ku, di ofis ku.

Situasi 1 (terdengar percakapan talipon)

Staf 1 : hari ni balik kerja b ambil sayang awal ye.
            b, I Love You so much. 
            b, I Love You so much.  
            b, I Love You so much. 
            b, I Love You so much. 
Berapa kali so much lah. Sweet.


Situasi 2

Aku : ni sengih2 dari tadi mesej dengan sapa la tu? Jangan macam2 kat. Laki dah ada. 
Staf 2 : mesej dengan husband la sapa lagi. 
*Aku curik handphone sebab tak percaya. Aah betul mesej laki dia. Mesej2 romantik gitu. Sweet.


Situasi 3

Aku duduk sebelah sorang staf 3 ni. Tiba2 dia on fb terus ‘im’ ..I Love You Papa.. mama sayang papa. Blablabla..papa itu, papa ini.. mesej husband dia. Masing2 ber-muah2, bergurau2 kat situ. Sweet.


Situasi 4

Aku : hai! Bb baru ke kak?
Staf 4 : aah.
Aku : bb torch? Berapa rm?
Staf 4 : tak taw la. Husband akak yang hadiahkan.
*Dah beranak 4 dah akak tu tapi hari2 bersejarah tetap ada present mahal2 gitu. Tak pernah nak lupa. Sweet.

Rupa2nya lepas kahwin lagi sweet bercintun dari sebelum kahwin. Jangan habis manis sepah dibuang sudahla kan? Hari ni cerita pasal kahwin2 lagi. Kelass gitu nyahh. Nak buat macam mana environment kiri kanan depan belakang ceruk semua dah kahwin. Aku & 3, 4 ketul je bujang trang tang tang lagi.

Okla. Yang manis2 je aku sudi nak share. Yang porak peranda mintak ampun duduk diam zip mulut je la.


11 comments:

Asrul "iLham" Sany said...

biase ar, orang2 kawen skunk tak sama cam orang2 kawen dulu...

dulu takde fesbuk twitter etc

:D

Liyana said...

klu pakai surat msti lg syok, blh simpan, auwww! :D

Nurul Iman Rosman said...

alalaa, sweet nye.

nak cepat kawen jugak lah even takde calon lagi.
Fahrin Ahmad dah lame tggu Iman, ngehh3~

.hasina. said...

Asrul : bangun bukak bijik mata je dah ada yg twit syg2 kt twitter ek? :P

Kak Liyana : zaman sy sekolah dulu ada dapat surat cinta monyet. Kahkahkah..

Iman : Wow! minat jgk fahrin tu. hehe..

Nurfashareena Safiaee said...

Yang manis2 je aku sudi nak share. Yang porak peranda mintak ampun duduk diam zip mulut je la.

best ayat ni sina ! hahah :)

.hasina. said...

Fasha : ayat bikin sendiri. suka jgk baca ayat
sendiri. hehehe..

BELLE said...

semua nya sweet.. takpe sina.. kau ngn zul lagi 10000000kali sweet nnt kan

wahida said...

sweet giler...


salam kenal..terus follow sini...

.hasina. said...

Belle : thank you so much ok! hahaha!

Wahida : hehe.. bukan I la yg sweet :P

Yan said...

salam kenal..

kalau cam tu kena kawin cepat lah. maka tau sweet ke tak sweet..Good luck.

budak penjara said...

kena pilih calon suami tul2 la.. jgn mudah percaya pada kata2 lelaki..hehe