Sunday, March 25, 2012

Primavera's Shoes


Alhamdulillah murah rezekiku lagi YaAllah. Dapat hadiah dari kakak ofismate -_-  bila dia bagi present tadi aku pandang je kasut yang aku pakai. Seingat aku ada dua pasang kasut favourite yang selalu aku ulang2 dok bawak pergi kerja. Means kasut baji/wedges/kasut yang selesa bawak ke hulu-hilir. Heels-heels ni kita tolak tepi dulu sebab kasut tinggi cuma untuk deting saja -__________-

Ok berbalik cerita aku pandang2, aku jeling2 kasut buruk aku tadi....al-kisahnya memang dah lama sangat aku tak shopping ni. Bukan je tak shopping kasut. Baju, handbag, purse, aksesori2 pun tak beli dah. Banyak benda aku dah start saving before merisik lagi. Aku senyum malu je kat akak yang bagi hadiah tu.

‘..kak, lama dah saya tak shopping ni. Beli kasut, baju, tudung pun jarang sangat dah..’ sambil aku pandang kasut buruk aku.
 ‘..takpe orang nak kahwin memang macam tu, kena simpan duit start sekarang..’ 

Nasib baik ada yang support. Nasib baik akak tu ok sangat2. Segan jugakla dibuatnya. Yela baju dah jarang berganti. Kalau tengok aku pakai baju lain2 macam tukar2 baju tu sebenarnya tu baju zaman study dulu. Aku recycle baliklah. Nampak sikit berganti ye dok? Baju kurung raya yang ke berapa ntah aku pakai jugak balik. Wekkk malunya! 

Last weekend pergi Carrefour beli barang dapur sikit. Pergi la kat booth2 jual seluar tu. Pandang je la sambil pegang2. Nak beli je pikir duit untuk nak kahwin. Agaknya Zul kesian aku terbelek-belek kiri kanan seluar tu terus dia cakap 

‘...bulan depan abang beli untuk baby ye...’ 

aku sengih kerang busuk je pandang dia. Malu pulak :P Yelaa kalau takde 30k camne nak kahwin ye tak? Duit hantaran dah tentu la dia bagi. Duit poket sendiri pun aku nak ada jugak.

No comments: