Thursday, July 5, 2012

Day 3 - #Pangkor 4

 Last day kat Pangkor hari tu. Cerita sikit je sebab dah banyak cerita di entri ini, ini & ini.


Dalam van. Dari penginapan nak ke jeti harus naik ini van. Van kat sini buruk uzur sikit ghope semua kaler2 pink. Lupa nak snap gambar van itu. Harga pun tak sure berapa RM.

Ni di jeti Pangkor. Dengan salah sorang bakal adik ipar. Teheee :D Masa balik ni elok je aku pakai baju Pangkor baru, seluar Pangkor baru. Dah siap2 pakai I say, kenapa semua orang dress up cantik2. Aku pakai seluar tidur & only t-shirt cop Pangkor -__- Hahaha. Effect baru balik dari Pangkor lah konon. And sila salahkan tunang sebab beliau beriya nak pakai baju sedondon!


Babai Pangkor!

Siapa pernah pergi Pangkor? Yang belum merasa & teringin nak pergi kat sini aku bagi tips sikit. Cewaahhh....

  1. Disarankan pergi ramai2 sebab boleh jimat tang feri, van, penginapan. 
  2. Kureng sesuai untuk yang nak honeymoon. You all should pergi tempat lagi meriah & privacy ok :)
  3. Harus pergi Giam Island. Kat situ best untuk snorkle bagai sebab boleh nampak dengan jelas ikan cantik2 colourful, tapak sulaiman, gamat. Before tu makan dulu sebab tengah2 menyelam comfirm lapaq weh lapaq.
  4. Nak beli baju Pangkor, seluar, sotong kering, ikan bilis etc better beli kat Lumut. Lagi murah dari pulau.
  5. Bawak banyak baju, seluar spare sebab situ semua sukan air. So, jimat tak payah nak beli2 lagi.
  6. Makanan boleh tahan mahal. Nak buat BBQ di malam hari digalakkan.
  7. Bawak seberapa banyak kamera termasuklah kamera dalam air.  
Eh cukuplah. Banyak bebenor pula T__T

Ps: Kain nikah dua2 side dah beli. Nak teaser ke tak ya? :P

Tak lupa nak wish the big congratulations to Kak Liyana dah dapat anak lelaki sulung comel !

1 comment:

Liyana said...

Wah seronotnye bejalan... Akk xpnh kot p pangkor..hee....
Tq sina, meh la dtg jenguk bby :)