Thursday, August 9, 2012

Excident ( -̩̩̩-͡_ --̩̩̩͡) #Part 2


Ok lepas dah buat report polis di entry ini aku terus nak settle kan pasal kerja2 photostat i.c, geran & segala bagai. Dah settle, pikir  nak balik S.Alam pulak mcm mana (kereta kena towing -_-‘) kan Isnin tu memang Selangor cuti (nuzul quran) so tak nak lah aku tambah2 cuti. Aku bab2 cuti kedekut taik idong masin punya. Lagi2 next year nak simpan untuk kaweenngg & honeymoon. Mana nak pakai cuti banyak2 ni. Kalau boleh nak seploh hari transfer tapi macam 8 hari je yang bertahan dok bawak tahun depan.

Call punya call tunang so dia boleh ambil. Rasa kesian plak penat2 kerja terus nak datang noghori. Jauh derr… I lap u lah camni tunang terchenta. 

If dah sampai rumah S.Alam takde hal sebab roomate memang satu ofis. So, bolehlah sekali pergi kerja, balik kerja & pergi bazar sesama. Sayang roomate terchenta juga.

Masa kejadian tak nangis cuma terpikir ni dugaan Tuhan nak bagi. Sebelum ni tak pernah nak rasa susah sekarang dah rasa. Kalau nak sesuatu benda tu mesti dapat, meronta2 nak, terjerit2 nak. Kalau nak seluar tidur baru tengah2 malam tunang terus hantaq 3 helai. Nak makan semua sedap2, memilih bab makan. Dengan kerja yang boleh tahan, dengan gaji yang sangat2 memuaskan tambah2 dengan bonus yang selalu dapat. Vavava part duet ni. Baju baru bersilih ganti, make-up tak pernah miss beli kalau takdak. Nak apa InsyaAllah ada. Haa sekali Tuhan duga macam ni terima & redha je. Jangan nak merungut jangan nak tuding jari. Macam roda tak semestinya nak stay dok atas je. Sesekali tinjau jugak kat bawah kan?

Dengan nak kahwin, nak raya lagi. Benarkan dah bertunang, dah hampir kahwin darah memang manis?

Hari2 pergi kerja, jumpa kawan2, gelak2 dengan tunang nampak diri macam takde apa2, sangat cool. Tapi gelodak di hati tak siapa yang taw. 

Semoga insurans cepat settlekan sebab tak sabaq nak naik baby ku semula. Nak drive 80km/j je. Waaaaa tak nak bawak laju2 lagi. Tobat mak inchik. Sekali dah terkena memang bagi pengajaran. Kalau tak terkena memang start enjin terus nak pecut lelaju. Sekarang hambikk. Nasib baik diri tak tercedera apa2. Syukur Tuhan masih sayang.

No comments: