Monday, September 10, 2012

Cerita Aidilfitri yang dah basi

Hari ni baru terasa nak update blog. Tu pun sebab 3,4 kali Zul sound bila nk update, bila nak update. Sejak bila ntah mamat kesayangan tu dok follow kisah aku. Sibuk tanya mana cerita raya. Elehhh bukan cerita raya je yang sunyi-sepi, cerita puasa pun suam2 kuku. Dah lama tak berusik blog, nak start balik adeih malas mak incik taw. 

Ni gambar pepagi raya pertama. Takde plak tahun ni warna tema cuma kena pakai style ala2 jubah or kaftan or dress. Ha pilih - kata mak aku. 3 orang je adik-beradik dapat bergambar. Si abang kerja. Macam mana lah beraya tahun depan bila masing2 dah kahwin. Bertambah sunyi mak abah ku uolls. Takpe2 dah cop dulu first year raya di rumah aku. 



Ni Kak Ayu. Officemate yang selalu belanja makan, paling banyak bagi shawl, paling banyak cakap & part paling best paling banyak bagi aku kasut. Setakat ni dah 3 pasang kasut bebaru aku dapat. Ha seronok gila kan? And she is so pretty & awesome! Thank you sister!
Cinta hati kala suka & duka. (Buruk bebenor background belakang tu)


Raya tahun ni tetap meriah even dalam kepala pikior pasal kahwin aje. Baju raya paling sakan. 6 pasang termasuk baju jalan. Memang tiap tahun baju raya paling rajin nak beli. Alasan sebab banyak open house. Hahaha masaklah bakal suami :P
  • Owh ya my Baby FL dah lama siap. Tak sangka cepat jugak insuran buat kerja. Tahniahlah.
  • Lepas accident tempoh hari banyak insident2 lain terjadi. Jatuh atas jalan raya, kepala terhantuk kat besi, nak langgar makcik bawak motor. Ntah ler, kawan aku kata darah tersangat manis -______- kalau macam tu kena kurung duduk dalam rumah je la tak? Takpe tak mengeluh pun. Ni dugaan dari Allah :')
  • Itu buruk, yang baik sekarang rezeki semakin murah. Macam2 orang bagi. Tudung/shawl, dress/blouse, heels, duit, belanja makan, voucher shopping. Hehe seronok rasanya. Macam hadiah kahwin pulak padahal belum lagi. Ni rezeki nak kahwin ye namanya? Alhamdulillah.

1 comment:

Liyana said...

bile majlisnye sina? :)