Monday, October 22, 2012

Langkawi #Day-Two

Ni entry hari kedua kat Langkawi. Engkorang2 jangan nak termuntah pulak eh. Alahhhhh bagi la cansss sket kat aku yang tak pernah sampai sini lagi nak setori pepanjang.

Are you ready nak berjalan satu Langkawi? *Angguk cecepat





Dataran Lang ni kira tempat wajib pergi kalau sampai sini. Baru la Langkawi namanya




 



Suka bebenor dia buat gaya lompat centu ^^

Makan tengah hari yang di-support oleh abahnya ^^

Muka nak ayam ke udang galah ke kerbau? Hamboi selera aku neh !

Lebiu abe !

Idaman Suri adalah tempat shopping pinggan mangkuk paling best. Memurah gilosss. Aku pun rembat sudu, garpu, senduk belanga semua khas untuk makan beradap nanti. Wiuwiuuuu. Eh kat sini ada beli frame kaler2 jugak untuk rumah baru ^^ Tapi cekelets kat sini tak disarankan nak beli sebab mahei jugak. Kalau nak beli sekotak-dua bolehlah. Buat jamah2 kat dalam kereta. Owh ya! Kat sini kami sewa dua Serena & satu Avanza.








Adik Zul. Manisnyaaa ^^

Makam Mahsuri. Kalau tak sampai sini tipu lah tu kennnnnn














 
Rumah Mahsuri



Telaga Mahsuri. Kalau basuh muka/mandi ke hape kat sini muka cantik macam Mahsuri. Tak taw la mitos ke apa. But we should try ^^



Kasih sepanjang zaman. Ehh ^^






Kilang gamat. Beli jugak gamat, bedak sejuk & bam serai. Dah sampai rumah rasa menyesal tak beli bedak sejuk banyak2 sebab itulah bedak sejuk paling best pernah aku pakai. Dapat beli dua botol je. Ishhh rugi rugi rugi.
Time ni dah lewat petang. Pekena cendol, laksa, mi soto & air kelapa. Aaaaaa dapnyaaa! Tapi masa ni ramai dah balik berehat, mandi, tidur segala. Kami je sangat gigih nak itu air kelapa.



Make-up takde dah

Ps: Sambung esok! Malam ni abah & mama Zul pulang dari Myanmar. Untungnya jalan2 obersea! :')

2 comments:

MayaYunus said...

bestnya dia jenjalan

aku HaniAsyira said...

rasa mcm nak terbang dgn helang tu jugak..