Thursday, March 21, 2013

Rumusan kahwin tanpa gambar


Assalamualaikum.

Seperti yang diketahui & sapa-sapa yang tak ketahui tu...................... saya telah pun selamat berkahwin dengan jejaka hengsom, masam, kacak begaya itu.







Wiwit...... 







I Love You Abang. Tetibaaaaaaa.





 

Merisik sudah, bertunang sudah, bernikah sudah, malam berinai sudah, bersanding sudah, sambut menantu pun sudah, bercinta pun sudah. Ehh silap silap. Bercinta sampai ke syurga ! Amin In Shaa Allah :)

Nak update lama dah pasal my big day ni tapi tengah tunggu gambar dari photographer paling awesome tu. Tungggggguuuuuu. Nak buat surprise sket sebab gambor lawo ngat. Hak hak hak...

Err lupa. Honeymoon pun sudah. Since apply cuti kahwin lama plus company bagi cuti lagi, so dapatlah pergi dua kali honeymoon. Goldcoast & Cameron Highlands.

Now, tengah seronok nak adapt banyak benda baru. Alhamdulillah me & husband ( ehem husband dah uollssssss ) dah berpindah ke rumah baru di Kajang. Belum start nak deco-deco lagi sebab terlampau busy. Kejap-kejap;

‘........sayang tolong abang angkat meja ni.......’
‘........baiklah. i’m coming........’
‘........sayang, jom kita supper kat kedai mamak......’
‘..........mari anje........’

Sayang sayang.........................

Last-last deco ke laut sket. Lipat baju pun ambil masa berjam-jam sebab sambil melipat sambil becok bercerita kat husband bla bla bla.....husband pun angguk-angguk sambil tersengih. Bila kita pergi kerja, husband kerja malam. Husband tangan tak lekang dok tipon sambil cakap;

‘......abang dah basuh kain nanti baby tolong jemur ye....’
‘......abang dah cuci balkoni depan......’

Amboi.. rajin sangat ni. Ambil hati kita letew. Hihihi... seronok betul menguruskan rumah tangga walaupun penatnya dua tiga kali ganda. Tapi takpe sebab kita cinta awak dunia akhirat.

Ps 1 : Gambar kahwin tunggu ya. Gambar sket-sket ada dah upload kt instagram. Instagram : hasina89
Ps 2 : Eeee seronoklah kahwin ni. Kalau taw seronok ceni dari dulu lagi kahwin dah. Ehem ehem.. Hukk hukk..



2 comments:

Liyana said...

Perantin baruu...awww..hihi

sarah mohamad said...

Tahniahhhh! Bestnyaa dah tawen tawen nii hehehe :)