Tuesday, October 29, 2013

Jubah & Nak rumah lawo :DD



Sekarang ni suamiku hari-hari suruh pakai jubah. I iz ok tapi kadang-kadang iz tensi sebab aku ada jubah stok 3,4 helai je. Tu yang jubah bebetul lah. Yang jubah ala-ala macam dress tu ada tapi kita tak panggil jubah. Kita panggilnya dress. Tapi suami tetap panggil jubah. Hahaha layankan je lah. Kalau dress banyaklah stoknya kat rumah tapi kadang-kadang segan jugak nak pakai sejak-sejak badan dah naik 2 kilo ni ! Debab ngat. Sekarang beliau asyik nak aim aku pakai jubah kaler hitam yang dibelinya masa raya hari tu je. Lawo katanya tapi yang tak best bila pi kerja asyik baju itu itu je. Nasib member ofis belum ada yang tegur pakai baju sama. Sebab masa aku study dulu satu class satu baju. Paling banyak pun 3,4 kali pakai je baju yang sama. Lepas tu macam bosan dengan baju yang itu. Sekarang no no dah. I’m not shoppaholic lagi. I iz makcik-makcik sudah. Hahah! Habis cerita pasal jubah. 







***************************************






 
Ni nak cerita pasal aku dapat mc 3 hari Isnin - Rabu. Tak pernah dapat mc lama-lama selalu sehari je. Takpe lah dah badan tak sihat rehat je lah kat rumah. Hmmm menjalar je depan tv – masuk bilik baring atas katil - menjalar je depan tv – masuk bilik baring atas katil. Hahh tu je la yang dibuatnya dah sorang-sorang katakan memanglah bosan, suami kerja. Tapi best jugak sebab dapat kemas rumah sebersih-bersihnya. Ubah itu ini bla bla.. Yela biasa kita perempuan yang bekerjaya bekerja ni gi kerja pagi balik maghrib macam mana nak bagi rumah lawo-lawo? Setakat kemas tu boleh lagi ni nak duk drill frame ke, nak buat labelling kat tupperware ke, nak ubah meja/sofa ke sinun ke.. belum ada masa lagi. Sobs sobs :( Melainkan weekend lah baru dapat. Tu pun weekend rajin ikut suami pi restoren. Kadang-kadang aku tak nak ikut beliau yang beriya ajak ikut. Ke mana dia pergi nak aje bini dia kat sebelah. Hmm nampak sangat suami sayang bini lebih ni. Kikikiki.. 

Ada tak suggestion apa-apa untuk gegirl yang bekerjaya bekerja ni nak bagi rumah lawo-lawo? Jeles uhh tengok rumah orang lain menarik tertarik debomm. Hmm hmm...

No comments: