Wednesday, December 25, 2013

19 weeks :')

Assalamualaikum & selamat pagi.

Alhamdulillah hari ni dah genap 19 weeks usia kandungan. Tapi since 17 weeks lagi dah rasa baby kicking. Tapi tendang-tendang secara lembutlah. Belum sampai senget-senget perut lagi. Tidur pun masih ok lagi. Nyenyak je! Cramp kaki masih ada cuma dah tak setiap malam. Alhamdulillah. Sekarang ni pun prefer duduk rumah dari berjalan. Macam semalam cuti Krismas hanya lepak-ing kat rumah. Masak - makan - kemas rumah - tengok tv - tidur. Ulang-ulang buat benda yang sama 3 kali sampailah husband balik. Husband pi kedai pun tak rajin dah nak ikut macam selalu. Sorry darling! Teheee. Tapi abah ni cute taw baby, mama kata mama dah kenyang makan tapi abah tetap bawak macam-macam makanan. Cute & sweet ngat! :’) 

Sekarang perut makin maju dengan jayanya. Ramai kata dah macam 7 bulan pregnant! Omaigad! Tapi nak kata berat badan naik mendadak tak jugak. Every month checkup sekilo by sekilo je naiknya. Paling banyak naik dalam 1.3kg gitu. Tapi tak taw lah next checkup. Sebab rasanya macam banyak semacam je makan kali ni. Mudah-mudahan sihat macam selalu lah ye! Amin Ya ALLAH. Disebabkan perut makin besar maka banyak baju yang tak muat. Tapi sejak-sejak pregnant ni memang jarang beli baju. Apatah lagi maternity blouse/dress. Seluar ngandong je adalah beli selai. Yang lain-lain semua ihsan dari kengkawan. Hihi.. Bukan apa, sekarang keperluan semua untukmu anak :’) Baju mama, abah tolak tepi dulu. Sauk je selagi mana yang boleh pakai :DD 

Sweet tak mama baby? Hihi..

4 comments:

Noor Azrinna said...

Mudah-mudahan selamat semuanya.Amin
apa sebab bintik-bintik putih dikeliling mata

Petak Bunga said...

semoga dipermudahkan
jaga kandungan ye

Nursaila Norman said...

alo aloooo..comel okeh mama ni..hehehe! selagi boleh pakai baju biasa tu xpe kot..x semestinya kena pakai maternity attire kan..huhuhu..utamakan baby dulu yeahhh :D

nurun said...

bagusnye dpt kwn2 yg bagi baju2 mengandung. jimat utk anak kn.