Tuesday, January 7, 2014

5 Bulan & Hash Browns!

Assalamualaikum.

Alhamdulillah lagi dua hari nak masuk 21 minggu usia kandungan. Baby dalam perut makin besar dengan jayanya. MashaAllah it is amazing bila terasa baby golek-golek dalam perut. Dok pusing-pusing ke camne tu anak mama? Last weekend checkup untuk 5 bulan. Alhamdulillah everything is ok. Dan dah nampak gender. 

IT’S A GIRL.





Since awal checkup sampai la ni memang doc cakap nampak gegirl. Memang tak cakap langsung boy so In Shaa ALLAH perempuan lah yang keluar nanti. Tapi mama tetap tak beli baju kaler pink banyak-banyak la. Tetap ada biru, hijau. Campur-campur kaler. Mana taw keluar-keluar tetiba boy pulak kan? Kuasa Tuhan siapa taw. Dalam happy-happy tu ada jugak timbul masalahnya. Last month checkup ada ambil darah & result hb is very low 9 je. Result yang lain semua ok. Hepatitis, HIV, air kencing should be ok. Tapi hb ni memang sejak first pregnant lagi masalahnya tak hilang-hilang. Sedih je. Sampaikan doc suruh ambil darah lagi untuk test Thalasemia pulak T__________T Mana tak sedih wehh? Tetiba je aku disyaki kena penyakit tu. Walhal tu penyakit keturunan takde plak my parents ada penyakit tu. And the result two weeks lagi. Semoga aku sihat-sihat sahaja. Please doakan yang terbaik ye.

Aku baru lepas breakfast McD ni. Gigih betul pagi-pagi lagi dah drive-thru McD. Sekarang ni asyik teringin je dengan hash browns dengan tea. 





Bukan tak boleh nak buat tea sendiri tapi nak jugak yang McD. Hahaha inikah yang dinamakan ngidam? Ye itulah ngidam :PP 

Alamak tadi macam banyak je nak cerita tapi ni dah hilang pulak idea-ideanya. Ahakss! 


4 comments:

IMaH said...

Alhamdulillah..nakdapat baby girl!take care tau! imah doakan semuanya baik2 je. memang ada yang hb rendah time pregnant tapi bukan talesemia

.hasina. said...

tu lah kita pun rasa bukan thalasemia.. doc ni mmg taw menakutkn
org je. huhu..

Niesa said...

tahniah xlama lg nk dpt baby..semoga kandungan sentiasa dlm keadaan sihat.. :)

Liyana said...

bestnye sina awk dpt gegurl :)

doc mmg mcm tu... igt x akk dulu siap ckp kepala bby ada smthg wrong, siap suruh bersalin awal . alhamdulillah xde ape2 bila scan balik semula.. ishh

doa yg baik2 aje k. mkn byk2 biar bby montel kua.. hee