Sunday, February 23, 2014

7 Bulan. And Membahagiakan :)

Assalamualaikum & hai.

Alhamdulillah this week genap 7 bulan usia kandungan. Perasaan ibu mengandung time-time sarat ni is more exciting & penuh dengan keibuan. Lagi-lagi anak kuat godek perut mama. Hahaha is so lovely. Dan sekarang aku dah check-up kat HUKM In Shaa ALLAH deliver pun kat sana. Tapi tak taw lah HUKM ni separuh swasta or gov coz rate untuk bersalin kat situ start RM850. Wuu terkulat mak nak. And my baby it’s normal macam baby-baby lain. Alhamdulillah and thanks a lot pada yang mendoakan kesejahteraan kami sekeluarga. Preparations barang baby boleh dikatakan 80% siap! Bila nak ada baby ni I tak kisah pun nak belanjakan lebih. Kadang-kadang bila teringat barang baby yang takde lagi aku pi JJ sorang-sorang pun takpeee. Haha sian abah kena tinggalkan. Kalau dulu nak beli baju sendiri of course kena tunggu husband. Nak kena beli sesama, nak kena suami pilihkan. Kalau tak beliau pilihkan tak nak pakai, tak nak beli. Hahah so annoying taw mama ni. Tapi annoying yang membahagiakan! Loves you husband. Hihikkk.. Unless lah kalau beli baju on9 memang click-click je selamat duit aku. Tapi bila nak ada anak ni pakai duit sendiri pun takpeee. Everything is for you anak! Now satu bilik tu penuh je dengan barang baby. Dengan tilamnya lah, baju, stoking ceconit & blabla.. is so comelness. Nanti ada masa aku snap pictures & tingsss upload kat instagram/blog.

With Love, Sina :)

3 comments:

cik mah said...

Kan2..mmg masa 7 bulan n keatas mmg membahagiakan...xrase penat dah..mmg excited sngt...

IMaH said...

Naluri ibu tu kuat sgt walaupun anak masih dlm perut. Kita dh jd xkisah soal duit. Time preggy pn utamakn brg utk dia dr brg sendiri. Hehe...smga dpermudhkn. Enjoy pregnancy moment!

Nursaila Norman said...

tahniah dah 7 bulan..saila yg bru ni pun dah excited nak bershopping brg baby..tp xtau nak mula dgn apa dan mcm bykkk sgt checklist nak study satu2.. huhu