Monday, March 10, 2014

Set Bersalin & Menyusu is done! ;)

Assalamualaikum & hai. 

Now, I’m 30weeks sama dengan last trimester dah. Hehe.. lama jugak tak pi checkup. Sangat besabar betul nak tunggu minggu depan nak tengok baby. Mama sentiasa mendoakan kesihatan baby dalam kandungan sihat-sihat sentiasa. Smileee. Setakat ni boleh lagi drive pergi – balik kerja cuma tak tahan kalau sangkut dalam jem je la. Arghhh! Tunggu 3-4 minggu lagi suruh husband hantarkan kot. 

Progress preparations barang baby ok-ok je setakat ni. Cuma breast pump je husband belum beli lagi. Adeih ^^ Beliau tak taw ke aku punya semangat berkobar-kobar nak susukan baby ni macam orang sawan. Haha! Mudah-mudahan dengan azam & doa yang tak putus-putus membuatkan susu aku jadi banyak. Dan banyakkkkk. Amin. 

Set berpantang + menyusu pun I’m done. Selalu beli barang keperluan baby sampai lupa untuk mama punya pulak. Mama pun nak wangi-wangi, nak sihat-sihat, nak cantik-cantik, nak slim-slim juga :)




Untuk dalaman aku pilih set daripada Shaklee. Sejak pregnant pun memang dah guna produk ni Alhamdulillah I’m happy, husband happy & anak dalam kandungan juga happy :) Yaayyy! 

Oh ya untuk pengetahuan semua aku juga jual produk Shaklee ni. Jom la beli Shaklee dekat aku. Don’t worry memang aku bagi harga promosi sahaja & guard uolls okeh. Pm me 012 273 7294. Dan follow my ig juga hasina89

Dan untuk luaran aku ambil Tanamera. Sebab apa aku ambil ni? Sebab.... sejak sebelum hamil lagi aku peratikan dok ramai kat Instagram/Facebook upload pics Tanamera. Masa tu tak taw apa dok kolot-kolot lagi. Haha lucu je. Sekarang baru taw kegunaannya untuk selepas bersalin. Boleh beli kat website ni http://www.ardentloveonline.com/. Sekejap je dah sampai memang aku rekemen kan la. Management memang tip top. Beli hari ni esok sure sampai. Puas hati kan? Percayalah. Huhu! Tanamera ni lebih kepada tradisional & spa. Tapi aku just beli yang loose je tak beli set pun sebab takut tak pakai. Yelah kat rumah dalam toilet tu pun banyak produk-produk kecantikan tak guna-guna. Dengan scrub, sabun itu ini semua dok tengok je. Sekali-dua je pakai. Masa nak beli je excitednya. Lagi pun aku banyak tertumpu untuk dalaman. Shaklee. Nanti lepas bersalin dah lepas guna semua set ni aku review satu-satu ye. Sekarang macam tak rajin.


29 weeks :) Gambar masa babymoon paling laters. Tempat rahsia hahaha! Actually celebrate birthday aku & our first anniversary wedding. Belum sempat nak cerita lagi. Hehehhhhh

Whatever I gemok macam mana pun, I hope you can love me forever! Ahaha sesuatu sangat nak cakap camni

No comments: