Wednesday, October 8, 2014

Esp Adalah Salah Satu Set Menyusu.

Assalamualaikum. 

Dah 9 hari masuk bulan Oktober 2014, means dah seminggu jugak promo Esp. Iye Esp bulan ni sangat berbaloi-baloi ye. BUY 6 FREE 1. Especially yang memang consume Esp, lagi lah tertunggu-tunggu promo macam ni. Sebab Esp adalah yang terpaling hot & hot selling gitew. Memang ramai yang menyukainya! Sebab full dengan khasiat In Shaa Allah. Alhamdulillah.

Saya memang consume Esp since anak dara – kahwin – preggy & sampailah ke menyusu Naurah. 

Alhamdulillah dengan Esp susu melimpah-ruah. 

Mama kulit flowing, anak sihat & cepat kenyang gitew. 



-
-
-




SIAPA YANG PERLUKAN ESP? 

Kalau macam saya sendiri of course untuk menyusukan baby sebab Esp adalah salah satu milkbooster. 

APAKAH KEBAIKAN ESP UNTUK IBU MENYUSU?

1) Membantu menambahkan kuantiti susu ibu yang dihasilkan. Penuh je tengok peti ais dengan susu. Mama happy, anak kenyang, suami plak senyum meleret je sebab dah boleh jimat duit nak beli susu formula. Hihi. Yelah setin je dah RM60 lebih kan. Itu pun utk 2,3 minggu je tahan. Lepas tu kena topap, kena beli lagi. Kalau susu ibu ni bila2 masa di mana sahaja boleh minum. Fresh gitew. Buat lah yang terbaik untuk anak2 anda ;)

2) Perut rasa lebih kenyang, tak letih & more energy. Tak breakfast pun takpe uolss. That’s why boleh jadi slim :')

3) Membantu meningkatkan kualiti susu yang dihasilkan. Susu akan jadi lebih pekat & lemak berkrim. Baby kenyang & tak meragam. Senang mama menjaganya.

4) Membantu meningkatkan daya tahan melawan penyakit, mengawal tahap kolesterol & menyokong kesihatan jantung serta prostat. Anak jarang2 demam In Shaa Allah. 

5) Kulit lebih gebu, pinky2, halus & cerah. Strechmark masa preggy Naurah dulu lama dah hilang uolss hihi.. 

Waktu wajib saya ambil biasanya & tak pernah miss adalah :

  • Sebelum breakfast – 1 scoop sudu besar + milo. Kadang2 tak campur apa2 pun ori lagi nyumms! Lepas tu nak tambah ais pun boleh ok! 
  • Before lunch – saya ambil masa lunch jugak untuk bagi susu meriah sebab nak pam time tengah hari! Alhamdulillah memang meriah susu. Syukur sesangat. 
  • Before tidur – pun minum jugak! Selalu saya buat dua kalau tak berebut-rebut dengan hubby! Ahaha jangan tak caya husband pun tersangat rajin nak consume semua benda. Nak jugak tu kulit cantik, glowing2 gitew. 
Yang penting jangan lebih dari 3 scoop ye! 

KENAPA SAYA AMBIL BEFORE MAKAN

Of course lah nak slim. Sebab macam saya cakap kat atas tadi Esp ni mengenyangkan nanti nak makan pun sikit2 je takde la melantak bebenor. Hihihi...


Yang ni terpaling favorite hokkayy! :) 1 scoop Esp + Vico = Sedap! Hehehe.


Nahh testimoni diri sendiri & anak je uolls. Habis kulit mama pinky2 gitew & glowing. Kulit Naurah apatah lagi. Hihi... Masha Allah. Alhamdulillah.

Kawan tegur kat FB Messenger Naurah debab. Hihi suka mak. Alhamdulillah.
Lagi dok kata Naurah gebu. Hihikkk. Rahsianya? Rajinlah consume Esp. Alhamdulillah :)


Tembam gebus tak anak dara I tidur? Hihi.. Senang testimoni anak sendiri je tak payah susah2 nak ambil kat google :PP
Badan sihat, kulit mulus, buat penyejuk mata mama, abah memandang :)
Ni pam time cuti. Dalam satu sesi dpt 5oz - 10oz. Alhamdulillah



Wasap / Sms : Hasina 0122737294 
Instagram : hasina89



-
-
-



Ok. Salam Sayang ;) 


1 comment:

Liyana said...

nak pengsan tengok naurah gebu nye! hehe