Friday, October 10, 2014

Lebihan Bayaran PTPTN

Aku tengah dok releks2 kat ofis. Releks aku tu bukanlah bermaksud takde kerja goyang kaki ye. Cuma rest barang seminit-dua. Hihi.. Then tengok fon ada miscall dari mak. Eh kenapa pulak ni kan? Aku call balik rupanya mak nak bagitahu orang Ptptn nak pulangkan lebihan bayaran pinjaman. Buat suspen je mak aku ni. Baru taw terlebih bayar rupanya. Kih kih kih.. tengah2 bulan ni ada jugak rezeki datang bergolek. Dengan tak ku sangka2. Alhamdulillah. Banyak tak banyak dapatlah 300 lebih. Ohh ya memula belajar dulu aku ambil pinjaman Ptptn dalam 4k jugaklah. Tapi lepas tu stop ambil Pt, ambil Mara pulak. Dah habis study, dah kerja, ada rezeki lebih terus bayar langsam 4k Ptptn tu. Tak ku sangka pulak ada balance lagi. Hihi.. Ok cerita pasal pinjaman Mara aku pinjam dalam 36k untuk Diploma. Wuu banyak tu.. Nangis mak :( Lepas buat rayuan tambah tolak bla bla... cuma 8k je aku kena bayar. Hihikkk suka tak? Mestilah sukakan. Alhamdulillah ansur punya ansur bayar tinggal 5k je lagi. Rasa nak bayar langsam. Geram je nengoknya. Tapi releks2 la dulu kenn. Sayang plak nak bagi 5k gitew aje. Ahahaha padahal hutang tu. Kejap lagi nak call orang Ptptn tu balik. Nak tanya bila duit boleh dapat. Eh tak boleh lambat2 ni hak aku, duit aku harus pertahankan. Kena cepat2. Hihi..

Over tak orang atas tu? Aku tak edit langsung taw. Seriuosly camera 360 pun bukan. Memang ambil terus cenggitu. Gambar fresh masa lunch tadi. Hari Jumaat rest lama dua jam kenn haruslah bergambar sakan. Pinky2 tak muka? Keh keh gelak jahat ^^ Rahsianya? Aku consume Esp, Vit C Shaklee, B Comp Shaklee. Before tidur pulak ambil 4 biji Ostematrik untuk kesihatan tulang, gigi & kalsium. Hahh tanpa segan-silu ni bagitahu apa supplement yang diamalkan. Disiplin tak? Nak cantik, nak sihat kena disiplin lah uolls. Perempuan mana tak nak cantik oitt ! :DD


-
-
-



 
Sejak2 berbisness ni rasa happy je sebab muka cantik satu. Dapat side income satu. Of course lah kan dapat duit. Dapat tolong kengkawan nak cantik, nak sihat jugak. Takkan kau nak lelawo, nak sihat sensorang? Kongsi2 lah apa yang kau makan, apa yang kau minum dengan orang lain jugak. Biar semua orang lawo. Haa gitew. 


Wasap / Sms : Hasina 0122737294 
Instagram : hasina89





-
-
-
  

Ok. Salam Sayang ;) 

No comments: