Tuesday, October 14, 2014

Naurah 5 Bulan

Assalamualaikum.


Anak aku Nawal Naurah dah masuk 5 bulan. Hihi tetiba je kan dah 5 bulan. Terpaksa lah skip sebulan dua bulan --- 4 bulan punya cerita. Termasuklah cerita kisah aku bersalin, pantang, makan apa minum apa. Ahaha tu lah macam yang aku sebut2 sebelum ni mana yang teragak nak cerita, sempatlah dok karang2. Kalau tak nehiiiii ajew ler! Tapi tu semua masih terpahat kat ingatan. Tak pernah lupa. Saat melahirkan, saat terpandang kali pertama wajah anak. Alaa kan dah touching :’) *kesat air mata. Sayang, kasih & cinta pada anak tu memang tak terperikan? Sayang sangat :’) Alaa toucing sekali lg. Ok2 be serious. Ehemm. Next month Naurah dah boleh makan. Mama tak sabar nak sediakan puree untuk awak ni. Maybe puree epal pihan pertama? Dan sekarang mama tengah busy cari info2 tentang parenthood. Pelbagai benda about kids. Apa boleh, apa yang tak boleh. Kena makan apa, nak ajar apa dulu bla bla... Dan sekarang sampai ke bila2 aku tengah rajin gila nak blogwalking blog2 mommy. Sapa2 ada blog mommy boleh bagi link tak?



-
-
-



Semalam ada beborak dengan sorang staff kat ofis ni. Aku perasan dia macam dok telek muka aku. Lama dia pandang macam nak tanya something. Last2 dia tanya

“ makin berseri-seri muka kau Sina...” 

Hehe.. aku apa lagi terus share apa yang aku consume. Firstly Esp before breakfast & before sleep. Vit C & B Comp after breakfast & Ostematrix before sleep jugak. Aku memang apply Shaklee kat diri sendiri bukan sekadar cakap pung pang pung pang je nak kata produk itu ini baik. Bila dah pakai sendiri, dah rasa memang puas hati. Kawan2, family semua tegur Alhamdulillah. Hihi.. paling best nak cantik2 mestilah untuk husband kan.. Jangan bagi husband pandang perempuan lain ye. Hihi.. Kalau balik kerja tu lepas je Naurah tidur memang husband dok datang kat kita berkepit je la jawabnya. Upssss ~ :DD 




2 comments:

Liyana said...

Cantik berseri2 :)

cik mah said...

Sy2...meh follow cik mah..jom share cerita bby..naurah lebat rambut..