Wednesday, November 19, 2014

Akikah Naurah :)

Assalamualaikum.

Ni minggu lepas punya cerita baru nak cerita sekarang. Adohaiii basi sangat dah. 4 hari aku, suami & anak berkampung kat rumah mak abah sempena majlis dak tecik tu, akikah Naurah. Kalau duduk rumah mak ni teringat pulak zaman bujangs2 dulu kalau bercuti kat kampung mesti lama2. Saja ambil cuti sebab nak makan mak masak. Rindu zaman itu. Sekarang turn kita pulak jadi mak2, turn kita pulak masak sedap2 biar anak2 teringat masakan kita :) Kenduri akikah Naurah simple je tapi sangat bermakna untuk kami berdua sebagai parents. Lega rasanya akikah Naurah da settle. Lepas ni boleh terus focus nak hias2 rumah pula -__________-



Doorgift perlu ada untuk buah tangan tetamu yang hadir. Tak sangka pulak laku doorgift ni. Yelah selalunya kan macam kenduri2 kahwin ke... mesti banyak lebih. Ni tak ye. Licin! Maybe isi dalam adalah best2? Hehehe.


Abah Mama Naurah

Akikah ni sunnat muaakad pada yang mampu. Yang ada baby2 tu buatlah sedikit kenduri akikah untuk anak masing2. Buatlah yang terbaik untuk anak2 anda :)

Binatang untuk akikah ni kambing boleh, lembu, unta, kerbau, biri-biri pun boleh. Macam Naurah lembu :) Sonang godang banyak isi eh! Sumo boleh makan. Huhu! Syok kalau buat kenduri kat kampung ni sebab ada rewang, ada makan2 banyak kali, menu pun best2. Sampai tak cukup lauk-pauk walhal lembu kot sembelih tu. Besar kot. Nak tapawkan untuk mak mertua pun tak sempat sebab dah licin. Alhamdulillah meriah je majlis :) Untuk anak kedua, ketiga & seterusnya kalau akikah memang nak buat kat kampung aku je. Sangat meriah. Take noted ye darling husband :)




-
-
-
-
-
-




Sempena anak buah ku yang dah setahun, kami sambut juga birthday dia.


Anak buah paling sayang. Haha memanglah paling sayang sebab ada sorang je anak buah... lepas tu muncul Naurah. Hihi...


Ting! Naurah dah transform! Botak untuk kali kedua sebab lepas cukur jambul tu kan, rambut dia dah tak sekata. Takpe, rambut Naurah cepat panjang kan? :)




2 comments:

cik mah said...

Alhamdulillah setelkan..syukur..ala

cik mah said...

Ala2..conelnya die...botak pun comel juga..