Tuesday, December 30, 2014

Naurah Swim - Hippopo Baby Spa

Assalamualaikum.

Asyik lah tertangguh cerita Naurah swim tu. Lama sangat aim nak pi sini last2 umur Naurah 7 bulan baru lepas. Hoho! Takpe la janji happy. Tapi nampak cam mama dia je yang lebih2. Anak lek2 aje. Ahakss! Dan memang plan nak pi weekday pun sebab taw kan kalau waktu cuti berebut-rebut orang nak bawak anak memasing. Aku pi yang kat PJ tapi sekarang dah banyak jugak branch lain yang ada. Tapi yang PJ adalah Spa Baby yang pertama di Malaysia. Ikut la mana yang nak pergi, yang paling dekat dengan rumah ke :)

List place Hippopo Baby Spa :

  1. Centrepoint Bandar Utama, Petaling Jaya
  2. Great Eastern Mall, KL
  3. Setia Walk, Puchong
  4. Queensbay Mall, Penang
  5. Tesco Desa Tebrau, Johor
 
Dah sampai kat Spa, kita kasik selfie dulu dua beranak. Nampak tak muka mama sahaja yang excited -_-"



Kasik senam2 dulu kata staf sana.


Naurah is happyyyyyyy bila kena urut :)


Are you ready to swim? Yes!! :P Seluar kecik swim warna biru tu memang disediakan. Tak payah beli dah.





Acah2 dulu dengan air takut nangis pulak nanti. Tapi memang nangis pun! Waaaaaa haru mama dengan staf situ. Apa tak nya staf situ bagi pelampung yang sokong kat leher tak boleh pusing kiri kanan tu. Haha! Rimas agaknya. Naurah dah besar ma, tak perlu pelampung macam tu. Nak yang dewasa punya. Gitu.














Dah swim 30minit tu massage pulak.



Price swim + massage (30min + 20min) = RM86
Okla tu kot. Huhu!
Macam2 pakej ada. Nak yang swim sahaja pun ada, yang nak massage je pun boleh.

Pesanan ringkas :
  1. Pastikan baby tidur cukup sebelum swim/massage - macam Naurah salah pilih timing pulak. Time dia nak tidur baru sampai sini. Ada gak ngamuk2 dia bila kat sini -_-' Dah settle masuk je kereta terus zzz kepenatan!
  2. Pastikan baby kenyang2. Bagi susu siap2 dalam kereta ke... - macam Naurah lepas je swimming ngamuk lagi sebab lapar. Tapi toksah risau tempat menyusu semua disediakan :)
  3. Tak payah beli pampers untuk swimming. Disediakan :) Cuma bawak pampers satu je dah memadai. Nak salin bila dah siap swimming.


Hahaha macam nak dengan tak je menulis ni kan. Memang malas pun. Jangan takde entry je ye dak? :PP



Lepas settle semua singgah makan kat Pak Li Shah Alam. Makan nasi ayam lemon & chicken wing paling sedap :)







Oklaaaa.. Memang malas ni. Sangat sangat malam nak taip. Bye!



1 comment:

Liyana said...

Bestnye! merasa gak Naurah swim kat sini hehe

akk dari Faiq baby nak bawak sini... x lepas2.. dah bujang pulak dak tu haha