Thursday, April 23, 2015

I IZ STRESS

Assalamualaikum.

Tak taw la sampai bila nak kerja kat sini. Ini lah first kerja tetap (selain kerja part time zaman study dulu la) & nak masuk tahun kelima aku kat sini. Banyak benda boleh belajar, banyak experience dapat. Dari tak taw apa jauh dah belajarnya walau ada silap2, kena marah bagai tetapi tetap cool. Selama 3 tahun duduk rumah sewa, dekat je berulang nak pergi ofis sampai dah kahwin baru serik sikit datang kerja hadap jem, duit minyak, duit tol semua kena baca. Nasib ada superhero banyak membantu dari segi perbelanjaan. Huu. Terima kasih sayang  

Tapi bila lama2 kerja kat sini otak jadi tepu jugak. Tak berkembang pun ada haha! Dan paling tak suka kalau orang yang sama level dengan kita sibuk mengarah itu ini. Lepas tu nak cepat sesaja! Like a boss sangat! Padahal kuli je kau ni. Amboiiii macam aku takde kerja lain! (&*^*^%$ what the fish!

Kadang tengok husband kerja sendiri macam best. Dia lah bos, dia lah kuli, dia masak, dia buat air. Duit pun ke dia je haha! Tapi yelahh ada jugak masalah lain dia kan. Mana taw :) 

Itu tak nak ini tak nak, itu susah ini susah.. aku ni. Senang cerita apa yang aku mahukan kat dunia ni sebenarnya? 





No comments: