Thursday, May 14, 2015

Raya 2015



Assalamualaikum.

How’s uolss punya preparation raya untuk tahun 2015 ni? Ahaha over tak? Tapi kan every year aku memang over part2 beraya ni. Sebab my parents macam tu, mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi ye tak? Kadang tu awal tahun lagi dah tempah langsir. Haha over sesangat. Tu my mom la bukan sayeeeeeee :P 

Setakat ni ada sepasang aku tempah baju kurung moden. Selai je la pun. Hari tu tanya kat husband nak buat baju melayu + untuk Naurah...nak sedondon semua la. Tapi husband tak nak buat baju melayu. Pakai sekali je katanya. Husband nak pakai yang tahun lepas, yang tak pernah berusik. Tu je la pakai sekali time raya. Adoiii tak sporting langsung laki I tu. Zzz. Tapi yelah kita ni nak sedondon sebab nak lawo2.. nak bergambar lagi. Tapi pikir2 balik memang betul macam membazir pun ada. Ok kot time raya nanti suami kaler itu, anak isteri kaler lain. Haha lantokk. 

Dan sebab macam dah takde orang nak ambil untuk tempahan baju, Iolss rasa beli on9 je kot. Lambakan dah sekarang orang jual baju, shawl macam2. Sampai rambang mata kita dibuatnya. Aku dah listkan beberapa website famous amous baju & shawl cecantik. 



Ehh apa lagi ye? Uolss taw website lain boleh share kat komen nanti.

Siapa geng shopping on9 macam saya? Sepp skett. Tak dan dah nak pergi mall besar2 bawak baby kan. Kalau shopping on9 tu kejap je dah ada depan mata. Save minyak kereta, tenaga bagai. Tapi kalau tersalah beli, silap size padan muka haha! :P


2 comments:

Nursaila Norman said...

agree online je u olls..tapi kan, saila tgk ukuran kat poplook tu dlm cm..tp kenapa mcm pelikkkk je..xjd beli..dah la nak bt raya ni..hehe

Nursaila Norman said...

agree online je u olls..tapi kan, saila tgk ukuran kat poplook tu dlm cm..tp kenapa mcm pelikkkk je..xjd beli..dah la nak bt raya ni..hehe