Wednesday, June 17, 2015

Naurah Kena Demam Campak

Assalamualaikum.

Aku baru masuk kerja hari ni setelah cuti panjanggggg sgt ! Gara2 dak kecik tu kena demam campak. Ntah campak ke chicken pox aku pun tak pasti. Siapa ikut ig aku taw la macam mana keadaan Naurah. Habis satu badan - belakang semua kena. Paling teruk kat muka. Adoiiii mencari la kami suami-isteri krim paling bagus bagi nak hilangkan parut. Nak raya dah ni anakk oi.

Ada yang kata better kena time kecik sebab mudah parut nak hilang. Time besar nanti berparut malu nak keluar ke.. apa2 lah yang penting memang kena cari lotion tu.

Dan aku syakk Naurah kena campak ni sebab first berjangkit dengan cikgu kat school dia & second sebab belum cucuk untuk setahun lagi. Taw tak cucuk untuk setahun tu sangat penting. Cucuk tu lah untuk elak kena demam campak. Tak sempat nak pergi cucuk terus kena :(

Salah kami jugak suami-isteri sebab lambat bawak Naurah pergi cucuk. Dah setahun sebulan kot. Hmm..

Asalnya every month cucuk kat klinik swasta tu yang suka-suki main redah je bila2. Kan kalau kerajaan ada appoinment bagai mesti tak lupa. So, pengajaran kat sini sila pergi gov je ok. Terus laki Iolss buat appoiment kat Kk Kajang. Huhu!

No comments: