Thursday, January 21, 2016

5 update about my second pregnancy :)

Assalamualaikum

Aku nak update 5 perkara secara laju2 pasal second pregnancy memandangkan dah makin sendu blog ni. Hahaha!

1) Baru2 ni aku beli pam susu baru jenama Spectra M1 saja nak try yang lain dari Medela. Lagipun tengok review ramai kata ok & harga murah. And senyap tak bising macam Medela. Ohh ya, time Naurah dulu aku ada dua pam Medela Swing & satu pam manual Avent. Tetiba rasa membazir pula T____T

2) Baru perasan baju second baby ni sikit nau la. Betul kata orang selalu yang first jugak didulu-dululan. Alahaii bersalahnya. Lagi2 In Shaa Allah yang second ni beboy so memang takde lah nak pakai balik baju Kak Long Naurah yang serba pinky2 tew.

3) Set berpantang untuk mama baby semua dah ada. Macam biasa Tanamera untuk luaran. Mesti la nak kasi wangi2 & fresh jugak time berpantang. And tak lupa set supplement Shaklee yang tak pernah miss tu. Hehehe!

4) Belum beli lagi benda kecik2 macam minyak telon, kelambu. Hahaha cerita pasal kelambu ni actually Naurah punya dulu ada tapi dah kotor sangat2 sebab letak dalam kereta je. Padan muka kena beli lain :P

5) On 30weeks ni masih belum decide lagi nak bersalin kat mana. Dah mintak surat refer ke Hukm tapi belum ber-register lagi. Busy punya pasa. Pity my baby :(

Ok tu je dulu!
Bye

No comments: