Tuesday, February 9, 2016

JPO

Assalamualaikum..

Ada ke orang nak baca ni? Haha!

Aku nak share cerita pergi Legoland time cuti CNY baru2 ni tapi before tu nak share dulu experience pi JPO. Almaklumlah for the first time sampai JPO ni 😌

Cerita ke Legoland tak taw la bila masa kala nak share kat sini. Lagipun dah share banyak gambar2 kat insta : Hasina89 ✌

Aku gerak pi Legoland punya lah awal, seawal jam 730am. Kononnya takut jem teruk sebab public holiday kan. Tapi Alhamdulillah so far so good, jalan clear je. Maybe sebab betul2 gerak awal pagi kan. Memang perjalanan pun smooth je nak2 Naurah pun tidur dalam carseat dia. Apa lagi bebas la mama abah dia hahaha!

Sebab awal tu yang singgah ke JPO. Kat JPO pun masih awal pagi & merasa la aku shopping dalam keadaan kosong je. Huhu..

Apa yang nak dikatakan kat JPO ni barang2 ok2 je. Memanglah murah nak dicompare kat bandar KL. Dapat jugaklah shopping baju husband, aku & Naurah. Paling banyak baju Naurah. Ada sale sampai sehelai baju boleh dapat RM13. Kegilaan apakah ini? Rembat jangan tak rembat. 4 helai jugaklah untuk baju dia sahaja.

Niat di hati nak beli handbag sebab memang kat rumah dah aim nak beli tapi memandangkan penat nak berjalan ku lupakan hasrat itu. Dah masuk 32weeks masih gigih lagi aku ni berjalan. Perghh!

Masuk sana masuk sini sempat jugaklah husband ajak pi Baskin Robbins. Ayoo rasa nak marah pun ada, kat KL pun boleh dapat uitt. Haha layankan je lah.

Lepas dah settle shopping tu husband ajak makan kt situ jugak walaupun Iolss berat hati nak makan kat sana, sebab niat nak makan kat sekitar JB. Tapi layankan jugak.. Nasib lah makan kat dalam tu sebab habis licin husband Iolls makan. Kesian lapar dia :) Tapi aku tak suggestkan pun makan kat dalam tu sebab mahal sangatlah even kat food court je.

Dah siap2 semua terus pi check out hotel dulu before ke Legoland. Ohh ya tiket parking masuk JPO sekali masuk RM 3 sahaja :)

2 comments:

misz sheyla said...

xpernah menyinggah lagi JPO mahupun legoland walaupun selalu balik umah mertua kat jb..sobsob...husband iols very the malas nk singgah..sedih tol...

Liyana said...

hoih akk x sampai lagi tempat2 begini.. huwaa